Windows 10 nuk e bëjnë atë të thjeshtë në përdorim ndërkombëtare karaktere por….  

Nga Alan Zisman ©2016-09-19 – i rishikuar 2016-10-03

Origjinal: Windows 10 doesn’t make it straightforward to use international characters but….

a Keni kërkuar ndonjëherë për të flambé Windows?

Në qoftë se kompjuteri juaj është i cilësuar me të përdorni NA anglisht keyboard dhe ju të kërkuar për të shtypni fjalë si: “oh, flambé, që mund të jetë vetëm atë që ju doni të bëni.

Në Kanada, anglisht dhe frëngjisht janë ndërkombëtare gjuhët, kaq shumë anglisht Kanadezët të gjeni një nevojë për personazhet që nuk do të shfaqet direkt në kompjuter tastierë. Edhe unilingualAmerikanët mund të duan të duken më të sofistikuara, të shtypur të huaj që rrjedhin fjalët si café ose mañana.

Nëse jeni duke përdorur një program si Microsoft Word, ju mund të keni gjetur menu apo fjongo objekt për ta futur ‘special’ karaktere. Por në qoftë se ju jeni duke përdorur disa pjesë të tjera të programeve, ajo mund të jetë më pak e dukshme.

Macs kanë më të lehtë!(Nëse ju jeni duke përdorur një Mac, ju jeni i lejuar për të nënqesh – të paktën qoftë se ti e kupton që në një Mac, kur ju të mbani të shtypur një letër të tilla si ‘një’ ose ‘e’ dhe ‘c’, ose ‘n’, si magjia, një grup alternativ versionet e që letra do të pop up, i cili ju zgjidhni à ose é ose ç ose – ose cfare-keni-ju. Të paktën më e kohës. Ju nuk e dini se nuk ju?)

Në Windows, ajo nuk është mjaft aq e lehtë. Rrugën prapa kur, unë inkurajuar folks kanë nevojë për të përdorur theks apo karakteret ndërkomëtare për të gjurmuar një tabelë e ASCI kryesore kodet, marr nga ato që i nevojitet, i shkruani ato në një shënim ngjitet dhe ngjitur atë mbi kompjuterin e tyre personal. Mbani të shtypur Alt kyç pastaj, duke përdorur numri i tastierës në tastierë (kujtoni ata?) shkruani një zero e ndjekur nga tre numrin e kodit. Ngrijeni Alt kyç dhe bingo! – e dëshiruar characted duket. Për shembull, Alt+0224 = à.

Ka pasur mënyra të tjera për të marrë e të njëjtën gjë – në vitin 2001 kam shkruar një tutorial të titulluar ‘Getting Qasje të Lehtë Ndërkombëtare Kyçe Karaktere‘ përshkruajnë se si instalimi i anglishtes Ndërkombëtare e tastierës mund të bëjë që disa përdoruesve jetën e një pak më e lehtë.

Sot e kam mësuar një mashtrim për Windows 10. (Ajo mund të punojnë në Windows-8 si mirë). Ajo e bën përdorimin e faktit se Microsoft të dizajnuara që operativ sistem për të dy standarde desktop dhe laptopë si dhe për prekje modele si tableta. iPads dhe tableta Android përfshijnë ndërtuar në tastierë virtuale – dhe madje edhe në qoftë se ju nuk keni një tabletë, një Windows 10 sistem ofron një dëshirë tastierën virtuale, si dhe.

Dhe që virtuale tastierë mund të përdoret për të futur të gjithë ata theks apo ndryshe të modifikuara letra.

Për ta bërë këtë, të fillojë nga të drejtë-duke klikuar në një bosh bit të Windowstaskbar. Një menu do të hapet me gjëra të ndryshme ju mund të bëni për të taskbar.Të pestë artikull ofron mundësi për të ‘Tregojnë me Prekje Tastierë Butonin’.Me atë të zgjedhur, ju do të shihni një tastierë ikonën në drejtim të djathtë fund të taskbar.

Double-klikuar që ikonë do të hapni tastierën virtuale, duke mbuluar më të ulët të tretë (më shumë ose më pak) të ekranit. (shih më poshtë)

Windows Taskbar në menynë

Windows 10 tastierën virtuale

Alternative karaktere në tastierën virtualeUnë mendoj se nëse ju keni një ekran me prekje ose një tablet Windows, ju mund të futni tekst duke përdorur këtë tastierë – unë nuk kam as dhe duket të jetë pak më të ngathët për llojin e përdorur atë me një mouse ose touchpad. Por nëse ju mbani shtypur butonin e majtë të miut poshtë mbi disa letra – për shembull shkronja ‘a’ – një gjë e ftohtë të ndodh.

Ashtu si në një Mac ju të merrni për të parë shumëllojshmërinë e fakultative karaktere bazuar në këtë letër. Klikoni mbi një që ju dëshironi, dhe voilà, e futur në kursorin.

Shumë i ftohtë, eh? Por kjo nuk është e gjitha që ju mund të bëni me këtë virtuale keyboard. Njoftim, për shembull, se ka një kyç me një fytyrë të gëzuar – jo çuditërisht klikuar që ju jep një tastierë të mbushur me buzëqeshjet dhe të tjera emoji fytyrat.

Edhe kjo nuk është befasi për këdo që është përdorur tastierën virtuale në telefonin e tyre ose tabletë, duke klikuar &123 kyçe sjell deri një tastierë me numra dhe disa karaktere të tjera:

Numri tastierë

Kliko &123 përsëri tastin për të të kthehen në letra. Por më e qartë, ka një tastierë plot simbole, arrihen duke klikuar > në rrethin e sipër &123 kryesore. Që një e tregon këtë tastierë:

Edhe një tastierë

Ju për të marrë një diplomë simbol, një të drejtave të autorit simbol, Euro dhe paundi mbretëria e BASHKUAR simbolet dhe disa më shumë. Butonin 1/2 mban vet mashtrim. Vetëm një mbajnë miun tuaj button poshtë, ndërsa duke treguar me gisht nga shkronja ‘a’ merr ndryshme theks karaktere të treguar më sipër, 1/2 kryesore mund të përdoret për të hyrë në një grup të tjera shpesh-të përdorura fraksionet. Një bandë e fraksionet

CilësimetMegjithatë, poking rreth në ekran dhe tastierën virtuale – nëse me gishtin mbi një ekran me prekje ose me një mouse – është i vështirë. Nuk ka tjetër mënyra se ndoshta është pak më delikate. Për ta bërë këtë, ju doni të shtoni në shtesë e tastierës layouts. Në Windows 10, të fillojë me hapjen e Cilësimet – kjo duket si një Veshje ikonën (me tekst emrin Cilësimet origjinale Windows 10 por me asnjë tekst në pjesën e poshtme të majtë të Start Menu në Windows 10 2016-Vjetorin Update). Përndryshe, në qoftë se ju të klikoni Njoftimet ikonë në skajin në anën e djathtë të të Taskbar (kjo duket si një karikaturë fjalës flluskë)Të gjitha Cilësimet do të jetë një e Shpejtë Cilësimet butonat.

Shkoni në Kohë Dhe në Gjuhën e zonës dhe pastaj vini të Regjionit Dhe të Gjuhës.

Ju do të shihni imazhin (më lart) tregon tuaj të zgjedhur të gjuhës. Double-click mbi atë gjuhë (në rastin tim: anglisht (Kanada) dhe zgjidhni Opsionet. Në ekranin tjetër, ju mund të duhet të lëvizni poshtë për të parë Tastierë – kjo do të tregojë instaluar tastierë për këtë gjuhë. Klikoni mbi Shtoni një Tastierë….

Të shtoni një tastierë… dhe zgjidhni Shtetet e Bashkuara – International tastierë. Ajo nuk do të marrë kohë.

Pasi ajo është instaluar, edhe pse, duke përdorur kjo nuk është patjetër intuitive.

Në pjesën e ulët të djathtë, në Taskbar pranë kohën/datën, ju do të shihni një tregues të cilat tastierë është aktualisht aktive – ndoshta default ALB-NE. Klikuar mbi të cilat do të ju lejojnë të zgjedhin nga grupi i instaluar tastierë, ju lënë të marr ALB-INTL.

Kur kjo tastierë është instaluar, ju mund të më të lehtë të tipit ndërkombëtare karaktere (theks, etj) – në qoftë se ju e dini truket. Këtu është ajo që unë shkroi në vitin 2001 – dhe ata nuk duket se kanë ndryshuar që atëherë:

  • Circumflex (^ karakteri)… me tastierë Ndërkombëtare, duke mbajtur poshtë ndryshim+6 (i cili i jep circumflex), të ndjekur nga shkronjat a ose e prodhon se zanorja me një circumflex.
  • Theks të Rënda është prodhuar nga shtypja e vetme citat marku ( ‘ ) i pasuar nga një letër a, e, etj… rezultati është një theks zanore.
  • Akute Theks është prodhuar duke përdorur e apostrophe (unshifted karakter nën tildë– jo të vetme citat shenjë) e ndjekur nga një a, e, ose unë.
  • Tildë–ky tast (zakonisht pranë numri 1– vini re që ju duhet të mbani të shtypur shift) e ndjekur nga një e ose n prodhon karakter me një tildë në krye.
  • Umlaut: përdorni dyfishtë citat marku ( ” ) të pasuar nga një a, e, i, etj. për të prodhuar ata të dy shumë pak pika mbi letër. (Në sajë të Adrienee Mahafey për për të më thënë emrin e dy pikash, i njohur edhe si një “diaeresis”).

Shënim që ju vetëm do të marrë karakter të veçantë, nëse ju shkruani kyç kombinim për një letër që mund të përdorin një nga këto karaktere nëse… ju shkruani një tkurrje si nuk është për shembull, ju nuk do të përfundojë me një theks të rënda mbi shkronjën t.

Por, çfarë nëse ju në të vërtetë doni për të marrë karakter kryesore– të vetme apo të dyfishtë thonjëza, për shembull? Për ta bërë këtë, shtypni butonin e ndjekur nga bar hapësirë. Kjo mund të jetë një pak e një dhimbje kur vënë një frazën në thonjëza.

Gjithashtu nga e mi 2001 tutorial – dhe ende të përdorshëm (duke supozuar që ju keni marrë Ndërkombëtare Tastierë të instaluar):

Përndryshe, duke mbajtur poshtë e drejtë-Alt kyç në tastierën tuaj, ose Ctrl + Alt në të njëjtën kohë, së bashku me shumë nga shkronjat e tastierës, dhe ju do të merrni një alternative (shpesh theks) karakteri siç tregohet në vijim ilustrim. (Ilustrimi skanuar nga Windows 95 Sekretet nga Brian Livingston dhe David Straub (1995, IDG Libra, fq. 501)

Karakteret ndërkomëtare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *