Cookova Ostrva – Udhëtim

Origjinal: The Cook Islands – Travel
Të gjitha informatat në lidhje Cookova Ostrva – http://www.ck

Auf deutsch
En français aussi

Aitutaki ëndërruar

SHPEJTË rrugës për në Ishujt Kuk, është, sigurisht, nga ajri. Më romantik është nga oqeani të pasagjerëve. Në qoftë se ju keni mjaft kohë dhe wherewithal metoda më e mirë është me siguri me jaht. Atëherë ju mund të kaloni javë për të lundruar në rrugën tuaj rreth të gjitha veriore atolls dhe duke parë Detet e Jugut rrugën e lashtë voyagers e bëri.
Megjithatë, ju do të më siguri të arrijë dhe të largohet nga ajri. Aeroporti ndërkombëtar për Gatuan është në Rarotonga. Kjo e bën të përshtatshëm për të ndaluar trans-Pacific aeroplanit për shkak se Rarotonga qëndron në zemër të Polinezian trekëndësh.
Air New Zealand është kryeministri zgarë. Ajo operon në disa javore planifikuar fluturime nga Zelanda e Re, Tahiti, Hawaii, Los Angeles dhe Fixhi. Disa të tjera mund të rregullt të shërbimeve janë të operuar nga Pacific Blu e cila fluturon nga Australia dhe Zelanda e Re.

Të brendshme të ajrit të shërbimeve janë marrë kujdesin e nga Ajri Rarotonga e cila fluturon rregullisht për shumicën e pjesës veriore dhe jugore të grupit.

Këshilla themelore

    • Anglisht flitet nga të gjithë dhe Cook Islands Maori është gjuha vendase.
    • Tipping nuk është zakon në Cook Islands
    • Bona fide vizitorët nuk do të kërkojë hyrjen leje, me kusht që të zotërojnë tani e tutje pasazh dhe nuk kam ndërmend qëndruar për më shumë se 31 ditë. Ata duhet të kenë një pasaportë të vlefshme, të përshtatshme mjetet financiare që do të mbështesin qëndrimin e tyre, dhe strehim të përshtatshëm.
    • Më qëndron. Vazhdimin e lejeve zakonisht janë dhënë për vizitorët që duan të qëndrojnë mbi 31 ditë. Aplikimet mund të bëhen në momentin e ardhjes në të Emigracionit të Departamentit. Extensions, për të cilat nuk është një taksë, janë të jepet në baza mujore, deri në pesë shtesë për muaj të vetëm. Për deri në tre muaj pagesa është NZ$70.00 (15 vjet dhe më të vjetër), deri në pesë muaj është NZ$120.00 (15 vjet dhe më të vjetër). Fëmijët nën moshën 15 vjeçare janë të liruar nga akuzat, por duhet të raportojnë për të Emigracionit. për dokumentet zyrtare për t’u përfunduar.Njerëzit që duan të qëndrojnë më gjatë se gjashtë muaj duhet të aplikoni për një vizë nga vendin e tyre, para mbërritjes së tyre të:-
     Drejtori Oficer Emigracioni
     Ministria e Punëve të Jashtme dhe Imigracionit
     Box 105
     Rarotonga Ph: (682) 29347 COOK ISLANDS Fax: (682) 21247
    • Hyrja për jahte. Për ankorim të kërkesave dhe informatave për seagoing enët e kontaktit:-
     Portet Autoriteti
     Box 84
     Rarotonga, Cook Islands. Ph: (682) 21-921 Fax: (682) 21-191.
    • Camping është e ndaluar në Ishujt Kuk.
    • Nisja e tatimit është NZ$55 për të rriturit, edhe pse ka indikacione të fuqishme se kjo do të jetë ramped deri mënyrë të vazhdueshme në vitet e ardhshme.
    • Nuk është e rregullt vajtje-e-ishull të autobusëve të shërbimit në Rarotonga dhe ju mund të marr një kalendar të detajuar nga ndonjë strehim operatori dhe shumica e dyqaneve. Një version të shkurtër është në Autobus Orarin.
    • Makina me motor dhe scooters mund të merren me qera. Vizitorët nga Australia, Zelanda e Re, SHBA, Kanada, mbretëria e BASHKUAR dhe BE-së tani mund të përzënë në Cook Islands për deri në gjashtë muaj duke përdorur tyre jashtë licencës. Vizitorët mbi 16 mund të përzënë në Cook Islands e tyre të tanishme dhe të plotë të saj licenca për deri në gjashtë muaj, nëse nuk e licencës skadon, është revokuar, të pezulluar ose të skualifikohet në atë kohë. Ka disa kompani të cilat qira nga motorike scooters dhe makina. Në Arorangi në bregun perëndimor dhe në Muri, në lindje, Ishull Makinë & Biçikletë Qira qira të automjeteve.
    • Makinës është në anën e majtë të rrugës.
    • Monedha është Zelanda e Re dollar por ju mund të blini suvenir Cook Islands monedha dhe shënime.
    • Veshje është e rastit, por, në të përbashkët me shumicën ishujt e Paqësorit dhe të Azisë, është konsideruar si fyese për veshin pothuajse asgjë, kur të vizituar qytete apo fshatra. Ebu sunbathing është padyshim një jo-jo.
    • Shumica e hoteleve kanë telefonit dhe faksit të objekteve. Vizitorët gjithashtu mund të merrni këto, plus e-mail dhe internet shërbimet nga Telekomit Cook Islands në Avarua.
    • Të energjisë elektrike është 240 volt 50 cikleve, si për Zelanda e Re dhe Australia. Në disa raste, një dy pin adapter mund të jetë e nevojshme. Disa strehim ofruesit mund të ofrojë lidhje të 110 volt elektrike brisqe të rrojës.
    • Automatike sportel makinat janë në dispozicion në Rarotonga. Kartat e pranueshme për tërheqje parash janë Visa, Mastercard ose ndonjë kartë të lëshuara jashtë shtetit për realizimin e logos Cirrus, Plus ose Maestro.
    • Qasja në Internet është nëpërmjet wi-fi vetëm dhe kartat mund të blihen nga të Telekomit Cook Islands. Këto nuk janë të lirë – aktualisht $36 blen 150mB.
    • Disa hotele kanë wi-fi qasje, disa vetëm për mysafirët e tyre, si dhe të Telekomit në Avarua.
    • Nuk ka vaksinë kërkesat.
    • Rarotonga është një destinacion popullor për çiftet që dëshirojnë të martohet dhe të ketë muajin e mjaltit në Jug të Paqësorit, ishujt. Ju mund të gjeni më shumë në Dasma.
    • Sigurohuni që ju të shkoni në një Ishull në mbrëmje nëse dëshironi të shihni një nga yll tërheqjet e Cook Islands – drumming dhe vallëzimi. Megjithatë, mos harroni se ju nuk duhet të KETË vakt që zakonisht është hedhur në hotele dhe vende të tjera që të kandidojë ishull netë. Ju mund të hani më herët në një vend të lirë dhe pastaj të paguajë tarifë hyrje për argëtim.

Aktivitetet

Ka ngjarje të veçanta dhe festivale gjatë gjithë vitit dhe ju mund të dëshironi për të koha e vizitës tuaj në të ngjajshme me këto. Aktivitetet për vizitorët janë të shumta dhe të larmishme. Ato përfshijnë ecje, kalë i vogël trekking, diving (dy scuba dhe snorkelling), sport dhe lojë peshkimi, kulturore turne, zog-shikuar turne, skenik fluturime, golf, tenis, kungull dhe lëndinë lojë me birila.
Arteve dhe zanateve mund të jetë blerë në Rarotonga si dhe perla e zezë e cila është një industri e madhe në këto ishuj.

Strehim

Akomodimi është i bollshëm në jug të grupit të ishujve. Zakonisht, Ajrore e Zelandës së Re bën të ndryshme të paketave me hotelet më të mëdha dhe motel dhe dorëzuar nga operatorët. Këto janë në dispozicion në stinëve të ndryshme në varësi të vend prenotim vëllime në vendin e origjinës. Ne ju sugjerojmë të kontrolloni me tuaj më të afërt Ajrore nga Zelanda e Re e zyrës ose agjenti i udhëtimit për detaje. Ka, natyrisht, të agjentëve të cilët specializohen në Ishujt Kuk dhe në Jug të Paqësorit të udhëtimit.
Përndryshe, ju mund të bëni tuaj marrëveshjet. Përafërt çmimet e akomodimit janë treguar të grupuara në tri kategori kryesore, si dhe ishujt e jashtme dhe private strehim:-

 

TRANSPORTIT DHE UDHËTIMET

Ajrit Rarotonga

Ishulli Makinë & Biçikletë Qira

HOTELE DHE
RESORTS Rarotonga

Rarotongan Beach Resort & Spa

E Sunset Resort

HOTELE DHE
RESORTS Aitutaki

Aitutaki Laguna Resort & Spa

Tamanu Beach Hotel

MOTELE/APARTAMENTE
Rarotonga

Palm Korije

VILA LUKSOZE & BUNGALOT Rarotonga

Laguna Fllad Vila

Sands Apartamente Vila

Sunhaven Plazh Vila

BUXHETI & HOSTELE Rarotonga

Rarotonga Backpackers

SHTËPI ME QIRA AGJENCITË

Jetsave Udhëtimit

Qira Raro

 

Ju mund të merrni një udhëtari është përshtypja e disa të Jugore të Grupit të ishujve në:
Aitutaki
Atiu: Ishullin e Luftëtarëve
Mangaia
Mauke

 

 

Le moyen le plus rapide pour se rendre aux îles Cook est bien sûr par avion. Mais une croisière en pâquebot est certainement plus romantique. Si vous avez plein de temps et de réssources, le meilleur moyen pour s’y rendre est sans hésitation par yacht.
Vous pourriez naviguer pendant des semaines autour des atolls du Nord des mers du Sud, a la façon des anciens voyageurs. Mais le plus probable est que vous arriviez et partiez par avion. Rarotonga est l’aeroport international des îles Cook. C’est une éscale bien située pour les lignes trans-pacifique puisque Rarotonga est au centre du triangle polynésien. Air New Zealand est la principale compagnie aerienne desservant cet aeroport. Elle affrette plusieurs vols par semaine de Nouvelle-Zélande, Tahiti, Hawaii, Los Angeles et Fiji.
D’autre vols réguliers sont affrettés par Polynesian Airlines, depuis les Samoa occidentales, Tahiti et la Nouvelle Zélande. Air Rarotonga organise des vols domestiques reguliers sur la plupart des îles des regions Sud et Nord.
Voici un guide concis pour voyager dans les îles Cook:-

   • Tout le monde parle anglais et le maori des îles Cook est la langue locale.
   • Les pourboires ne sont pas la coutume dans les îles Cook.
   • Un permis d’entrée n’est pas nécessaire pour les visiteurs bona-fide, pourvu que vous n’ayez pas l’intention de réster plus de 31 jours et que vous ayez un billet de sortie du pays.
   • La taxe de départ est de 16.25 $ US (25 $ NZ) pour les adultes et de 6.50 $ US (10 $ NZ) pour les enfants entre 2 et 11 ans.
   • Vous pouvez louer voitures et scooters. Les visiteurs de l’Australie, la Nouvelle-ZŽlande, ƒtats-Unis, Canada, Royaume-Uni et l’UE peuvent dŽsormais conduire dans les ”les Cook pour un maximum de six mois ˆ l’aide de leur licence ˆ l’Žtranger.
   • Les visiteurs peuvent âcheter une carte provisoire pour $25 à la bibliothèque publique de Rarotonga et peuvent alors emprunter des livres.
   • On conduit à gauche aux îles Cook.
   • La monnaie locale est le dollar neo-zélandais, mais vous pouvez acquérir des piéces et billets des îles Cook en guise de souvénir.
   • Un compte provisoire d’accès d’Internet peut-être inscrit aux personnes qui visitent les îles Cook et qui n’ont pas l’intention d’obtenir un compte de téléphone.
   • On s’habille de manière decontractée, mais, comme dans la plupart des îles du Pacifique et en Asie, se ballader dans les villages sans être un minimum habille est considèré offensif. Le bronzage topless est décidement un tabou.

Les possibilités d’hébergement sont nombreuses dans les îles du Sud. D’habitude, Air New Zealand organise les packages avec les principaux hotels, motels et lodges. La disponibilité des places d’avion dépend des réservations et du pays d’origine selon les saisons.
Nous vous suggérons de prendre contact avec vôtre agence Air New Zealand la plus prôche pour plus de détails. Autrement, vous pouvez faire vos propres arrangements. Voici les prix approximatifs des logements groupés en trois categories:-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *