Windows 10 nuk e bëjnë atë të thjeshtë në përdorim ndërkombëtare karaktere por….  

Nga Alan Zisman ©2016-09-19 – i rishikuar 2016-10-03 Origjinal: Windows 10 doesn’t make it straightforward to use international characters but…. a Keni kërkuar ndonjëherë për të flambé Windows? Në qoftë se kompjuteri juaj është i cilësuar me të përdorni NA anglisht keyboard dhe ju të kërkuar për të shtypni fjalë si: “oh, flambé, që mund të …

Marrjen E Lehtë Qasje në Ndërkombëtare Personazhet Kryesore

nga Alan Zisman (c) 2001 Origjinal: Getting Easy Access to International Key Characters re: 2016 dhe disa gjëra kanë ndryshuar dhe gjëra të tjera nuk e kanë – të marrë një vështrim në: Windows 10 nuk e bëjnë atë të thjeshtë në përdorim ndërkombëtare karaktere por…. Shumë Në gjuhën angleze përdoruesit kanë nevojë për qasje të …

Писма Од Областа на Ветераните на Движењето за Граѓански Права од Иванхое Доналдсон

Оригиналот: Veterans of the Civil Rights Movement — Letters From the Field ~ Ivanhoe Donaldson ЏЕКСОН, МИСИСИПИ, Крајот на 1963 година Иванхое Доналдсон СНЦЦ Областа Секретар (Првично објавени во Freedomways, 1 Квартал, 1964) Последните две недели на септември и на месец октомври 1963 година биле потрошени организирање и водење на кампањата за потсмеваат на изборите, …

НАУКА ИЛИ КОМПЈУТЕРИ? Некои совети на кариера од Џон Кларбо

Оригиналот: SCIENCE OR COMPUTERS? Some career advice from Jon Claerbout Совети подолу е напишан и пред 1999 година dot com биста. Тоа е, исто така, рече … `не Оди на Елфите за бранителот, зашто тие ќе го кажам и не и yes (да).’ `Тоа е навистина?’ … `Џуџиња ретко се даде незащетен совет, совет е опасна …

XFS: Serverless мрежата на датотечниот услуги

Ние дистрибуирани датотечни системи се дизајнирани околу централизиран модел сервер. Овој модел ви овозможува да ги споделат податоци со мрежата на компјутери. Меѓутоа, како што се додадени повеќе клиенти, како на процесорот на серверот брзо станува ограничувачки ефект. Во одговор на тоа, толку побрзо (но поскапи) сервери се изградени и последните дизајни датотечниот систем се …

Признавање користејќи Visual фрази

Но Farhadi, Мохамад Амин Sadeghi Универзитетот на Илиноис во Урбана-Champaign CVPR’11, најдобар студент хартија Апстрактни Во овој труд ќе се претстави со визуелни фрази, комплексни визуелни композити како човек јава на коњ. Визуелна фраза често работи значително намалување визуелна комплексност во однос на нивните составни објекти, бидејќи појавата на овие предмети може да се менува …

Локализирани исечени инверзна регресија

Вовед Ова е MATLAB функцијата што ја спроведува предложени во хартија метод “од локални сече инверзна регресија” Ву et.al (2008) од Заводот за статистика на науки на Универзитетот Дјук. Ова овозможува контролирано намалување на големината на нелинеарните потпростор и ублажува проблемот на дегенерација во класичен сече инверзна регресија на (SIR) метод за земање предвид на …

Сигурност, достапност и Performability моделирање систем ОИЕ

Факултет: Д-р Kishor Trivedi Пост-doc: Д-р С. Dharmaraja Студентот: Лиу Јун Проектот има за цел да: Целта на ОИЕ проект (Далечински истражување и експериментирање) е да се олесни користењето на паралелно процесирање, со високи перформанси одборот вселенско летало. Толеранција на грешки е најголемиот предизвик во прашање спроведувањето на ОИЕ систем.