macOS Thesare të Fshehura: Dominojnë në bankën e të Akuzuarve

Origjinal: macOS Hidden Treasures: Dominate the Dock
Në bankën e të Akuzuarve ka qenë një bërthamë aspekt të Mac përvojë që të hershme të ditë e Mac OS X. Në fakt, e të Akuzuarve në fakt daton Mac OS X, pasi ajo ishte edhe shquar në NeXTSTEP. Kjo tregon hapur aplikimet, ofron një mënyrë e shpejtë për të nisur të preferuar apps, dhe mban shkurtore për dokumentet dhe dosjet.

Ju ndoshta keni përdorur Dok aq shpesh dhe aq gjatë që ju të mos mendoj për atë. Ne do të shpjegojmë se çdo gjë Dok a, nga bazat për tweaky aftësitë që mund të jetë e re për ju.

Sot të Akuzuarve është e ndarë në tre seksione, të shënuar me ndarjen e linjave: Handoff, apps, dhe një vend i tretë që përmban dokumentet, dosjet, dhe Plehra.

Duke përdorur Handoff në bankën e të Akuzuarve — Le të shpërndarë me Handoff parë, pasi kjo është një mashtrim i vogël dhe nuk është diçka që shumë përdoruesit e Mac të cilët ne e dimë se të përdorni.

E Handoff seksion përmban vetëm një të vetme ikonë dhe shfaqet vetëm në qoftë se Mac tuaj është marrja e një Handoff sinjal nga një tjetër pajisje iOS apo Mac.

Për shembull, në qoftë se ju të hapur një Web faqe në Safari në një pajisje iPhone, ju mund të shihni një Safari ikona në të majtë apo në krye të bankën e të Akuzuarve tuaj. Klikoni që icon për të hapur iPhone Web faqe në Safari në Mac tuaj. Ju gjithashtu mund të shihni ikona për Postë, Përkujtesa, apo të tjera Handoff-tru apps.

Për më shumë mbi Handoff, shikoni Scholle McFarland “Sierra: Një për të Marrë Kontrollin Crash-Kurs,” e cila ka një kapitull të plotë për këtë.

Hapja dhe Kalimi në Apps nëpërmjet të Akuzuarve — Më së shpeshti, seksioni i parë i bankën e të Akuzuarve tuaj përmban apps që ose janë aktualisht të hapur ose që keni ruajtur në bankën e të Akuzuarve për qasje të shpejtë. Duke klikuar një app ose hap apo çelsin. Në macOS 10.12 Sierra, apps hapura janë paraqitur nga një e vogël dot nën ikonën (ose në anën e saj, në qoftë se ju keni lëvizur bankën e të Akuzuarve tuaj të majtë apo të djathtë buzë të ekranit). Në versionet e mëparshme, e të Akuzuarve dha apps hapura me shenjat e tjera, të tilla si trekëndësha.

Nëse ju nuk e njohin një ikonë në bankën e të Akuzuarve, rri pezull miun tuaj treguesin mbi ikonë dhe një tooltip shfaqet duke treguar app emrin. Kjo punon edhe për dokumentet dhe dosjet, ku ajo është edhe më e dobishme, që nga ikonat e tyre shpesh janë disi të përgjithshme.

Kur qëllimi juaj është që të përfundojnë me një dokumenti të caktuar të hapur në një app, një mënyrë më eficiente për të hapur ose të kaloni në këtë app është që të bjerë një compatible file mbi të. Për shembull, nëse ju tërhiqni një skedar teksti nga Finder dhe drop atë në TextEdit e të Akuzuarve ikonë, TextEdit hapet me atë dokument.

Në qoftë se ju shihni një ikonë të aplikacionit me një pikëpyetje, kjo do të thotë se burimi i dokumentit ka qenë fshirë, duke thyer e të Akuzuarve është pseudonim. Ju do të duhet për të kuptoj se çfarë ka ndodhur në Finder.

Hyni duke klikuar dhe mbajtjen e Kontrollit-klikuar, duke klikuar me të djathtën, ose të detyruar, të prekja e të Akuzuarve ikonë, dhe pastaj zgjidhni të Hapur.

Të tjera App Veprimet e të Akuzuarve — edhe Pse menu kontekstuale është një budalla mënyrë për të hapur një aplikacion, ajo siguron qasje në një shumëllojshmëri të gjerë e më të dobishme veprimet që ju mund të kryejnë në apps:

  • Të lënë një app: Për të lënë një të hapur app nga bankën e të Akuzuarve, zgjidhni Dil nga menu kontekstuale. Nëse ju keni vendosur që të app për të qëndruar në bankën e të Akuzuarve, ikonën e saj zhduket nga të Akuzuarve kur aplikimi përfundon. Shtypur Komandën e-Q në app është më e lehtë.
  • Fuqi të Lënë një app: Nëse një app është ngrirë dhe nuk do të të lë nëpërmjet zakonshme metodë, të hapur app menu kontekstuale dhe mbani të shtypur Opsionin për ta kthyer Lënë në Fuqi Lënë. Mos harroni se Forca Lënë mbyll app në çast, pa bërë për të ruajtur punën tuaj. Ne kemi gjetur që kjo të jetë më i suksesshëm se dialogu që ju të merrni duke zgjedhur Fuqi të Lënë nga Apple menu.
  • Rinisur Finder: Ju nuk mund të lë ose fuqi të lënë Finder, por ju mund të rinisur atë, nëse ajo është duke ju dhënë telashe. Për ta bërë këtë, mbani të shtypur Opsionin si i adhuroni ju, menu kontekstuale dhe të zgjedhin të Rinisur. Vini re se të Rinisur nuk do të shfaqen nëse ju shtypni Opsionin pas hapjes menu kontekstuale, si ajo e bën për Fuqi të Lënë.

  • Mbani një aplikacion në bankën e të Akuzuarve: Nëse ju do të doja të jetë në gjendje për të hapur një aktualisht running app nga bankën e të Akuzuarve në një kohë të ardhshme, zgjidhni Opsionet > Mbajnë në bankën e të Akuzuarve nga menu kontekstuale. Një shenjë duket e ardhshme për të Mbajtur në bankën e të Akuzuarve.Një tjetër mënyrë për të mbajtur drejtimin e një app në bankën e të Akuzuarve është për të lëvizur atë kudo brenda e të Akuzuarve. Klikoni, drag and drop, dhe app do të qëndrojë në bankën e të Akuzuarve.Sigurisht, ju gjithashtu mund vetëm drag ikonën çdo app nga Finder në bankën e të Akuzuarve për ta shtuar atë, nëse nuk është e running.
  • Të hequr një aplikacion nga bankën e të Akuzuarve: mënyra më intuitive për të hequr një aplikacion nga bankën e të Akuzuarve është që të tërhiqni mjaft larg nga bankën e të Akuzuarve për të Hequr popup për të dalë dhe pas lirimit. Në qoftë se ju të ndryshojë mendjen tuaj në mes-tërhiqeni, ose tërhiqeni app kthehet në bankën e të Akuzuarve ose të shtypni Ikjes kyçe.Për të hequr një aplikacion nga bankën e të Akuzuarve nëpërmjet menu kontekstuale, zgjidhni Opsionet > Hequr nga bankën e të Akuzuarve nëse app është e mbyllur ose Opsionet > Mbajnë në bankën e të Akuzuarve në qoftë se ajo është e hapur. (Mbaj mend, një shenjë duket e ardhshme për të Mbajtur në bankën e të Akuzuarve në qoftë se opsioni është i angazhuar.)Vini re se heqja e një app prej të Akuzuarve nuk ndikon aktuale app, prej të Akuzuarve ikonë është thjesht një pseudonim. Në qoftë se ju fshini një app nga Dock, ju ende mund të gjeni atë në Finder, zakonisht në Aplikimet dosje.
  • Fsheh një app: Nëse ju nuk duan të lënë një app, por në vend të thjesht të merrni atë nga rruga e juaj, ju mund të fshehin të saj windows duke zgjedhur të Fshehur nga menu kontekstuale. Kliko app-së të Akuzuarve ikonën përsëri për të zbuluar të fshehura app.Një qasje më e lehtë është për Opsionin e-click Desktop, dritare e aplikacionit, ose ndonjë ikonë në bankën e të Akuzuarve. Ose vetëm shtypni Komandën e-H, ndërsa app është në plan të parë.Sigurisht, ju gjithashtu mund të minimizuar një të vetme dritare e aplikacionit në bankën e të Akuzuarve, si shpjegohet më poshtë.
  • Fshehin të gjithë, por zgjedhur app: Të përqëndrohet në vetëm një app, ju mund të fshehin të gjitha të tjera të app windows. Të hapur app menu kontekstuale dhe shtypni Opsionin për ta kthyer Fshehur në Fshihni të Tjerët.Përsëri, një mënyrë të shpejtë për të Fshehur të Tjerët është për Komandën e-Option-klikoni app-së të Akuzuarve ikonë ose shtypni Komandën e-Option-H, ndërsa app është në plan të parë.
  • Tregojnë të gjithë app windows: Për të thirrur Misioni i Kontrollit në Zbatimin e Windows të parë, zgjedh të Tregojë të Gjitha Dritaret nga menu kontekstuale. Klikoni një dritaren për ta sjellë atë në front.Një tjetër mënyrë për të hyrë në Misionin e Kontrollit është në fuqi për prekje të app-së të Akuzuarve ikonë, nëse ju keni mjaft të aftë trackpad-i.
  • Hapni një app në login: Nga menu kontekstuale, zgjidhni Opsionet > të Hapur në të Identifikoheni. Një shenjë duket e ardhshme për të Hapur në të Identifikoheni. Për të ndaluar app nga hapja në të identifikoheni, zgjedhin të njëjtën opsion përsëri, dhe në shenjë duhet të zhduket.Ju mund të verifikojë se kjo ka ndodhur, duke kërkuar në Sistem Preferences > Përdoruesit Dhe Grupet > Login Artikuj.
  • Tregojnë një app në Finder: Ndoshta ju doni për të fshirë një aplikacion që është në bankën e të Akuzuarve, apo ndoshta keni harruar ku është ruajtur. Për të zbuluar të saj vendndodhjen aktuale, të hapur të saj menu kontekstuale dhe zgjidhni Opsionet > shfaq App në Finder.
  • Të caktojë app windows për desktop: Nëse ju përdorni të shumta të Misionit të Kontrollit desktop, ajo mund të jetë e dobishme që të lidhin një app windows për një të veçantë. Nën Opsionet në një app-së menu kontekstuale, ju do të shihni një Desktop kokë me një listë tuaj desktop. Zgjedhja e një desktop lëvizje që app windows që desktop dhe e mban atje.

 • App-specifike urdhëron: Apps mund të shtoni tyre komandat e tyre kontekstuale të Akuzuarve menutë. Kështu, për shembull, Mail listat e dritaret e hapura në meny dhe ofron komandat për të Marrë e-Mail të Ri, të Ri Shikues Dritare, dhe Harto një Mesazh të Ri. Çdo app me custom komanda do të jenë të ndryshme, kështu që të jetë i sigurt për të kontrolluar tuaj më të përdorur apps.

Docs Minimizuar Dritaret në bankën e të Akuzuarve — E të Akuzuarve gjithashtu mund të mbani dokumente të minimizuar dritaret. Për të shtuar një dokumenti, ose, përsëri, një pseudonim për këtë dokument, në bankën e të Akuzuarve, tërhiqeni atë në anën e djathtë të të Akuzuarve, për të drejtën e ndarëse. Nëse bankën e të Akuzuarve tuaj është vertikale, të bjerë në fund, nën ndarës.

Klikoni një dokument ikona në bankën e të Akuzuarve për të hapur atë. Menu kontekstuale ofron disa opsione shtesë, por jo shumë të tjerë, të Hequr nga bankën e të Akuzuarve, të Hapur në Hyrje, dhe të Tregojë në të Finder, e fundit prej të cilave është më e dobishme se ajo është me apps.

Edhe ju mund të shtoni shkurtore Web në bankën e të Akuzuarve. Në Safari, klikoni në URL bar për të zbuluar të plotë URL. Kliko dhe terhiq favicon në të majtë të URL bar poshtë në dokumentin e seksionit të të Akuzuarve për të shtuar një preferencë për këtë Web faqe në bankën e të Akuzuarve. Kjo teknikë gjithashtu punon në Google Chrome dhe Firefox.

Kur ju të minimizuar një dritare, ose duke klikuar verdhë të minimizuar ikonë ose duke zgjedhur Dritaren > Minimizuar, ajo zvogëlohet në të njëjtën pjesë të të Akuzuarve. Klikoni një minimizuar dritaren për të zgjeruar atë përsëri. Menu kontekstuale nuk ofron opsione për të minimizuar dritaret e tjera se hapjen e tyre, dhe hapjen e një minimizuar dritaren është e vetmja mënyrë për të hequr atë nga bankën e të Akuzuarve për të mirë. Vini re se minimizuar dritaret duken vetëm si thumbnails e tyre dritaret e tyre të app-së ikonën si një distinktiv të vogla — distinktiv të dallojnë një minimizuar dritaren nga një dokument ikona.

Puna me Dosjet në bankën e të Akuzuarve — Ashtu si me dokumentet, ju mund të drag and drop në dosje në të djathtë ose në fund të të Akuzuarve. Klikuar dosje në bankën e të Akuzuarve zbulon një vrojtim i dosjen e përmbajtjes, por në qoftë se ju të Komandës-klikoni dosje, në vend që hapet në Finder. Ju gjithashtu mund të drag Finder objekte në një dosje të Akuzuarve për të lëvizur e tyre në atë dosje.

Në bankën e të Akuzuarve është menu kontekstuale për dosjet ofron disa opsione që të lejojnë të rregulloje se si dosjet e shfaqur në bankën e të Akuzuarve. Së pari, ju mund të vendosni se si të Akuzuarve vrojtim llojet e dokumenteve në dosje: nga Emri, Data e Shtuar, Datën Modifikuar, Datë Krijuar, ose ne Natyre.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni nëse dosje të shfaqet në bankën e të Akuzuarve si një dosje ose një pirg. E shfaqur atë si një dosje të përdor të njëjtën blu ikonë dosje, si në Finder, ndërsa rafte tregon një pirg vrojtim dosjet në dosje. Kjo është thjesht një zgjedhje estetike, edhe pse përmbajtja e disa dosje mund të japin hua veten e tyre për një qasje apo të tjera.

Më interesante është se si ju mund të rregulloje dosje preview. Tifoz, i cili është një opsion, vetëm kur i Akuzuari është i pozicionuar në pjesën e poshtme të ekranit, tregon mbyllur dosjet në një lakuar rafte me ikonën previews. Tabelë tregon preview ikona për dosje përmbajtjen e në një drejtkëndësh. Lista e tregon vetëm një pop-up menu e file dhe dosje emrat, dhe Automatike të përpiqet për të zgjedhur e cila mund të përdorni bazuar në mënyrën se si shumë artikuj janë në dosje.

Shikimi i tabelës është më e dobishme në përgjithësi. Kjo tregon qartë të gjitha dosjet dhe dosjet në një format që është e lehtë për të skanoni. Ju gjithashtu mund të lëvizni nëpër fotografi për të parë çdo gjë. Tifoz i parë tregon edhe disa nga artikujt dhe është vetëm të çuditshme, ndërsa Lista e parë është shumë pak zhveshur kockat.

E Rrjetit dhe pamjet e Listës edhe të ju lejojnë të lundruar në rrjetore dosjet. Click një dosje për të zbuluar përmbajtjen e tij, në shikimin e tabelës; ju mund të klikoni në butonin prapa për të shkuar deri në një nivel. Në Listën e parë, ju mund të hyni në rrjetore dosje nëpërmjet një meny hierarkike.

Gjëja kryesore që ju do të bëni ndonjë nga këto pikëpamje është e hapur dosjet dhe dosjet, duke klikuar ose zgjedhjen e tyre. Megjithatë, në shikimin e tabelës, ju gjithashtu mund të drag fotografi dhe dosjet nga shikimi në Desktop, dosjet e tjera, apps, dhe më shumë.

Duke punuar me Plehra në bankën e të Akuzuarve — Që prej ardhjes së Mac OS X, Plehra ka jetuar në bankën e të Akuzuarve. Ajo është e thjeshtë për t’u përdorur: kliko Plehra icon për të hapur Plehra në Finder, drag artikuj në Plehra për të fshirë ato dhe zbrazur Plehrat, Kontrolli-klikoni ikonën e saj dhe të zgjedhin Bosh Plehra. Është e qartë se ka mënyra të tjera të fshirjes fotografi (si ne shtypur Komandën e-Delete) dhe zbrazja Plehra (zgjidhni Finder > Bosh Plehra).

Nëse ju keni një disk të jashtëm që ju doni të zbres, apo një formë e ruajtje të lëvizshëm (si një DVD) që ju doni të dëbojnë, të fillojë zvarritur atë dhe Plehra ikonë të bëhet një Dëbojnë ikonë. Kjo nuk është intuitive, por ndeshjet klasike Mac sjelljen e zvarritur floppies në Plehra të dëbojnë ata. Ju gjithashtu mund të zgjidhni drive dhe zgjidhni File > Dëbojnë ose shtypni Komandën e-E.

Customizing e të Akuzuarve e Shikoni dhe të Ndjehen — Ka një pjesë të vogël nga mënyrat që ju mund të rregulloje se si të Akuzuarve si një tërësi duket dhe punon. Për të filluar, të hapur dhe të Sistemit Preferences > bankën e të Akuzuarve. Ju gjithashtu mund të hyni në bankën e të Akuzuarve preferencës panelin nga Kontrolli-klikuar ndarës mes app dhe dokument seksionet e të Akuzuarve dhe zgjedhja e të Akuzuarve Preferencave (kur ju mouse mbi ndarës, treguesin e miut të kthehet në një të dyfishtë-përfundoi arrow).

E para është vendosja e madhësisë slider. Nëse ju keni të pasurive të patundshme ekranit, më të mëdha është zakonisht më të mirë. Në saj më të madh, madhësia e Dok automatikisht peshore të madhësisë së ekranit bazuar në mënyrën se si shumë ikona që ajo përmban.

Ju gjithashtu mund të të ndryshuar madhësinë e të Akuzuarve të drejtpërdrejtë. Lëvizur miun mbi ndarës mes app dhe dokument seksionet derisa të bëhet një dy-përfundoi arrow. Kliko dhe terhiq për të rregulluar madhësia e Dok.

Tjetër, ju mund të zgjidhni për të aktivizuar përforcim dhe për të vendosur se sa i madh ju doni të zmadhuar ikona të jetë. Kur zmadhim është i aktivizuar, Dok ikona të zgjeruar sa ju mouse mbi ta. Kjo është një efekt të ftohtë që e bën të lehtë për të parë ikonat që përndryshe do të jetë i vogël.

Mundësia e tretë ju lejon të ndryshojë qëndrimin e të Akuzuarve — kjo është ndoshta më e rëndësishme vendosja. By default, Dok është shfaqur horizontalisht në pjesën e poshtme të ekranit. Megjithatë, kjo është pothuajse gjithmonë një joefikase përdorimin e hapësirës që pothuajse të gjitha ekranet janë më të gjerë se sa ata janë të gjatë, ndërsa pjesa më e madhe e dokumentit dritare janë edhe më lart se sa ata janë të gjerë. Që lë hapësirë shtesë në anët e ekranit tuaj, kështu që ka kuptim për të pin bankën e të Akuzuarve tuaj vertikalisht në të djathtë apo të majtë.

Në cilën anë është më i mirë? Adami Engst preferon anën e djathtë, sepse ai përdor dy vëzhgues, dhe pozicionimin e të Akuzuarve në anën e djathtë në të djathtë të monitoruar parandalon atë nga të treguar deri dyluftimi në ajër në mes të Tryezës. Apple gjithashtu ofron një grimë për udhëheqje këtu. Në iPhone Plus modele, kur telefoni është në orientimin si peizazh, iOS bankën e të Akuzuarve do të shfaqet në anën e djathtë të ekranit. Kjo ka kuptim në macOS shumë, pasi që ajo mban Plehra në pjesën e ulët të djathtë të ekranit.

E mbetur të Akuzuarve preferencat ofrojnë kryesisht kozmetike tweaks:

  • Të minimizuar Windows duke Përdorur: Ju mund të zgjidhni për të minimizuar windows duke përdorur ose Genie ose Shkallë në fuqi. Kjo është thjesht një kozmetike zgjedhje — të përpiqen të dyja dhe shikoni që ju preferoni. Këtu është një sy-karamele këshillë: mbani të shtypur Shift si ju minimizuar dritaren për të parë se thithur në bankën e të Akuzuarve në lëvizje të ngadaltë. Në mënyrë të ngjashme, mbajnë Ndryshim si ju të klikoni një minimizuar dritaren (ose dosje!) zgjeron atë ngadalë.

 • Preferojnë Skeda Kur Hapjen e Dokumenteve: Pse është ky cilësim të lidhura me bankën e të Akuzuarve preferencat? Kjo nuk ka kuptim! E parazgjedhur është Gjithmonë, por ju mund të vendosni atë Në Ekranin e Plotë Vetëm ose me Dorë. Nëse ju gjeni app skedat e dobishme në Sierra, ju mund të dëshironi të vendosni këtë në Dorë.
 • Double-click një Dritare e Titullit: By default, kjo mundësi zooms dritare, por ju mund të në vend të vendosur atë për të minimizuar dritaren nëse ju preferoni se kjo sjellje. Sigurisht, ju mund të përdorni vetëm e gjelbër dhe të verdhë butonat në të majtë e sipërme të çdo dritare për të zmadhuar dhe të zvogëlohet shumë, ose e përshtatshme komandat në Dritaren e menysë.
 • Për të minimizuar Dritaret në Ikonë të Aplikacionit: Kur ky e shënimit është përzgjedhur, minimizuar dritaret nuk shfaqen në dokument dhe dosje pjesë e të Akuzuarve, por në vend të zhduket në e tyre të shoqëruar app. Kjo duket më pak e dobishme për ne, por kilometrazhin tuaj mund të ndryshojnë.
 • Gjallë Hapjen e Aplikimeve:në Këtë kuti (checkbox) kontrollon nëse është apo jo e aplikacioneve të kërcej në bankën e të Akuzuarve, ndërsa hapjes. Duke e parë kur apps të kërkojë më shumë kohë se sa të pritet për të nisur mund të jetë e udhës kur të problemeve, kështu që ne rekomandojmë duke e lënë atë në.
 • Automatikisht të Fshehur dhe të Tregojnë e të Akuzuarve: Kur ky cilësim është i aktivizuar, Dok zhduket nëse ju slam miun në buzë të ekranit që të Akuzuarve normalisht zë. Kjo është një opsion i dobishëm për ndërmarrjet e vogla ekranet — mendoj se për 11-inch MacBook Air. Ju gjithashtu mund të fshehin dhe të tregojnë e të Akuzuarve me Urdhërin Opsion-D shkurtore, të cilat ju mund të ndryshojë në Sistemit Preferences > Keyboard > Shkurtoret.
 • Tregojnë Treguesit për Aplikimet e Hapura: Ky opsion është në nga default, dhe ne nuk mund të shoh ndonjë arsye të mirë për ta kthyer atë nëse ju jeni të ofenduar nga pak pika.

Jashtë e të Akuzuarve preferencës paraprak, Preferencat Sistemit ofron një pak më shumë relevante settings:

 • Ikona Shënjat: Nëse ju shikoni një rreth të kuq në këndin e sipërm të djathtë e një app e të Akuzuarve ikona, që është një simbol. Shënjat ju them gjëra në lidhje me app, më pëlqen se si shumë mesazhe të palexuara Mail përmban ose nëse Xhoko ka mesazhe të reja. Për të kthyer shënjat jashtë apo të kthehet në të për cilëndo app, të hapur dhe të Sistemit Preferences > Njoftimet, zgjidhni app në fjalë dhe të vendosur Distinktiv Ikonë të Aplikacionit të shënimit si e dëshiruar.
 • E errët Mode: Për të errësojë deri bankën e të Akuzuarve tuaj, të hapur dhe të Sistemit Preferences > Përgjithshëm dhe zgjidhni Use Errët Menu Bar dhe të Akuzuarve.
 • Kontrollet prindërore: Nëse ju keni një fëmijë të vogël duke përdorur një jo-llogari administratori se është i menaxhuar nga kontrollet prindërore, ju mund të parandaluar përdoruesit nga modifikuar e të Akuzuarve. Zgjidhni Sistemit Preferences > Kontrollet Prindërore > user > të Tjera dhe përzgjidhni Parandalimin e të Akuzuarve nga të Qenit të Modifikuar.

Në bankën e të Akuzuarve është e lehtë për të marrë për të dhënë, por kjo është një pjesë kyçe e tuaj të përditshme Mac përvojë. Njohja e saj nuanca do të ju ndihmojë të punojnë më e shpejtë, më të qetë dhe më me efikasitet. Kjo është e gjitha që ne mund të mendoni për të ndarë në lidhje me bankën e të Akuzuarve, por kjo është plotësisht e mundur që ne kemi humbur diçka. Nëse është kështu, le të na tregoni në komente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *