Robotike Laborator

Mirë se vini në Robotike Laborator

 

Mirë se vini në Robotike në Laborator ISU! Ne jemi një energjike e grupit që heton problemet themelore në robotike me përpjekjet e balancuar mes pyetjet teorike dhe eksperimentale demonstrata.

Tona aktuale hulumtimi është përqëndruar në fizik, dukuria e ndikimit dhe përdorimin e saj në robotik manipulim. Impulsiv forca mund të përdoret për të kryer detyrat që përndryshe do të jetë mjaft e vështirë. Shembujt përfshijnë përgatitur një gozhdë, plasaritje një vezë, hapjen e një mbërthyer dritare, duke e goditur një top tenisi, etj.Hulumtimi ynë mbart disa objektiva: a) efikase kompjuterike të modelimit të njëkohshme përplasje të shumta të ngurtë organeve; b) zhvillimin e një burim të hapur, interaktiv grafike simulator për përplasje, për të dy hulumtime dhe edukim qëllime; c) planifikimi i ndikimit në një detyrë të japë disa dëshiruar post-ndikimi lëvizje e një objekti; dhe d) sintezën e një manipulim plan për të kombinuar veprim impulsiv me dinamike mocionet për të demonstruar aftësitë e që nuk është arritur ende nga robotët.

Të tjera kërkime dhe tema të interesave përfshijnë:

  • Kapje e deformable objekteve
  • Deformable modelimit
  • Gjeometrike algoritme për kthesa dhe sipërfaqet e
  • I prekshëm formë e njohjes dhe rindërtim.
  • Lokalizimi dhe robot ndjerë
  • Kompjuterike gjeometrisë dhe të modelimit
  • Planifikimit dhe të kontrollit për robot zhdërvjelltësi
  • Jolineare të kontrollit dhe vëzhgimit
  • Kinematics dhe dinamikën e manipulimit
  • Thatë robot interfaces

Në qoftë mbi tema që ju interesojnë, të mirëpritur për t’u bashkuar na dhe të bëjë disa emocionuese robotike kërkimore.


Ne e pranojmë mbështetjen e pakursyer nga Fondacioni Kombëtar i Shkencës përmes këto grante:


Çdo mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura në këtë material janë të autorit(ëve) dhe a nuk reflektojnë domosdoshmërisht pikëpamjet e Kombëtar të Shkencës Fondacioni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *