Marrjen E Lehtë Qasje në Ndërkombëtare Personazhet Kryesore

nga Alan Zisman (c) 2001

Origjinal: Getting Easy Access to International Key Characters

re: 2016 dhe disa gjëra kanë ndryshuar dhe gjëra të tjera nuk e kanë – të marrë një vështrim në: Windows 10 nuk e bëjnë atë të thjeshtë në përdorim ndërkombëtare karaktere por….

Shumë Në gjuhën angleze përdoruesit kanë nevojë për qasje të lehtë në theks dhe të tjerajo-anglisht karaktere. Ndërsa kjo mund të bëhet duke mësuar një të vogël numri i Alt+0xxx kecode kombinime, ose duke përdorur Windows Charmap aksesori, shumë përdoruesit e Windows mund të gjeni të dobishme për të instaluar dhe të mësojnë për përdorni Windows NA Ndërkombëtare Tastierë setup.

Instaloni Shtetet e bashkuara të amerikës (Ndërkombëtare), tastierë

Të Hapur Control Paneli, dhe të shkojnë në Tastierë ikonë. Klikoni nëGjuhën tab. Double-klikoni në anglisht (United States) artikull (apo, me artikullin e përzgjedhur, klikoni mbi Pronat button). Nga drop-down list, zgjidhni Shtetet e Bashkuara – Ndërkombëtare. Klikoni OK.(Ju mund të duhet të keni kartën tuaj të Windows CD dobishëm si disa fotografi do të jetë i instaluar).

Duke përdorur Ndërkombëtare e tastierës

Në fillim shikim, tastierën tuaj do të duket normal. Megjithatë, ju mund të vëreni se disa çelësat nuk duket për të bërë ndonjë gjë… megjithatë, nëse ju shtypni një nga ata çelësat e ndjekur nga disa shkronja, gjërat më interesante të ndodhë:

  • Circumflex (^ karakterit)… me tastierë Ndërkombëtare, duke mbajtur poshtë shift+6 (e cila i jep circumflex), e ndjekur nga letra ose e një prodhon atë zanore me një circumflex.
  • Theks Varri është prodhuar nga shtypja e vetme citat mark ( ‘ ) të shoqëruar nga një letër a, e, etj… rezultati është një theks zanore.
  • Tildë–kjo çelësi (zakonisht pranë numri 1– vini re që ju duhet të mbani të shtypur shift)e ndjekur nga një e ose n prodhon karakter me një tildë në krye.
  • Akute Theks është prodhuar duke përdorur apostrophe (unshifted karakteri nën tildë– nuk e vetme citat marku), i përcjellur nga a, e, ose unë.
  • Umlaut:përdorimi e dyfishtë citat marku ( ” ) të pasuar nga një a, e, i, etj. për të prodhuar ata të dy shumë pak pika mbi letër. (Në sajë të Adrienee Mahafey për për të më thënë emrin e dy pikash, i njohur edhe si një “diaeresis”).

Vini re se ju vetëm do të marrë karakter të veçantë, nëse ju shtypni kombinim kyç për një letër e cila mund të përdorni një nga ato shkronjat… në qoftë se ju shkruani një tkurrje si nuk është për shembull, ju nuk do të përfundojë deri me një theks të rënda mbi shkronjën t.Por, çfarë nëse ju në të vërtetë doni të merrni karakter kryesore– të vetme apo të dyfishtëthonjëza, për shembull? Për ta bërë këtë, shtypni butonin e ndjekur nga bar hapësirë. Kjo mund të jetë pak e një dhimbje kur vënë një frazën në thonjëza.

Një tjetër rrugën…

Përndryshe, duke mbajtur poshtë në të djathtë Alt kyç në tastierën tuaj, ose Ctrl + Alt në në të njëjtën kohë, së bashku me shumë nga shkronjat e tastierës, dhe ju do të merrni një alternative (shpesh theks) karakteri siç tregohet në pas ilustrim. (Ilustrimi skanuar nga Windows 95 Sekretet nga Brian Livingston dhe David Straub (1995, IDG Libra, fq. 501) NA Ndërkombëtare e Tastierës Alt-kyç layout
Një i dobishëm në faqen hyjnë Thekse dhe Ndërkombëtare Kryesore të Personazheve në të dyja Mac dhe Windows mund të gjenden në: http://lrcnt.fas.harvard.edu/Resources/Documentation/accents.htm

Koment (Korrik 2011): Lirimin e Apple Mac OSX 10.7 Lion e bën të lehtë për të shtuarkarakteret ndërkomëtare në Mac. (Shih këtë artikull). Ajo thotë:

“Windows është i çrregullt dhe të paqëndrueshëm kur të doni për të hyrë në theks karaktere. “Ju mund të zgjidhni Shtetet e Bashkuara-Ndërkombëtare” keyboard në layout të Tastierës applet në Panelin e Kontrollit të Windows, të cilat ju mundëson (për shembull) shtypni butonin e kuotimit të shënuar kryesore, atëherë një “u” për të marrë një u-umlaut. Sigurisht, kjo është e ndryshme nga metoda e ndërtuar në Microsoft Word (me çdo tastierë), në të cilën ju shtypni Ctrl-të dyfishtë e kuotimit të shënuar, pastaj “u” për të marrë u-umlaut. Sistemin më të mirë për të futur theks karaktere në Windows është i hapur-burim AllChars program, në dispozicion nga http://sourceforge.net/projects/allchars/, cila përdor drejtë Ctrl kyçe, të përcjellë me një intuitive palë karaktere, për të krijuar theks karaktere të sistemit të gjerë. Ose ju mund të vetëm për të blerë një Mac.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *