Një Program Java

Origjinal: A Java Program

HYRJE

Në këtë mësim, ju do të mësojnë

 1. çfarë e bën Java tillë një hit me programuesit,
 2. çfarë komponentët në botën e Java,
 3. si të ndërtoni një aplikacion Java duke shkuar nëpërmjet “Edit, Hartojë, të Ekzekutuar” procesi.

PSE JAVA?

Java është një gjuhë programimi e ndërtuar për epokën e Internetit. Ajo ishte ndërtuar për një botë në të cilën çdo gjë që ka disa lloj elektronike komponentë: stereo,sistemet e telefonat celularë, makina, madje frigorifer tuaj, janë të gjithë në Internet. Kjo botë është e drejtë rreth qoshe.

Çfarë është kaq unike për Java se ka reaksion saj të shpejtë, pranim të gjerë?

 • Ajo është në dispozicion në më shumë pajisje në mbarë botën se çdo gjuhë tjetër. Vini re se unë thonë se pajisjet – jo vetëm kompjutera. Java është aktualisht duke u përdorur jo vetëm në mainframe sistemet e ndërmarrjeve dhe kompjuterët personalë në zyrë dhe në shtëpi – gjithashtu drejtimin në cellphones.
 • Ajo ishte projektuar me kujdes në mënyrë që të eliminojë shumë nga shkaqet më të zakonshme të programimit gabimet – mete. Java e programeve që hartimi i error-free kanë tendencë për të punuar! Të fortë e të dhënave të shtypur dhe të plotë të menaxhimit të memories, janë dy karakteristika që e bëjnë këtë të jetë e mundur.
 • Ajo ofron për të siguruar programe të cilat mund të ekzekutohen në Internet pa merak eata infektimin e sistemit tuaj me një virus apo mbjelljen e një kalë trojan.

ÇFARË ËSHTË NJË JAVA PROGRAM DHE SI MUND TË KRIJONI NJË TË TILLË?

Le të shikojmë se çfarë e bën një Java program. Një Java programi është ndërtuar duke shkruar(dhe referenca tashmë në dispozicion) gjëra të quhet klasa. Në kuptimin më të thjeshtë, një Java program është një bandë e klasave. Ju do të ndërtohet të paktën një, shtypja e saj kodi burim në një skedar.

Gjëra që ju do të hyjë (me tekst) ka një shumë të veçantë strukturën e tij sintaksa) që Java compiler pret. Ju krijoni gjuha e programimit Java fotografi me një redaktor që është në dispozicion në faqen tuaj kompjuter. Në një PC running Windows, Wordpad apo Notepad do të punojnë vetëm gjobë. Në një Diell workstation, textedit është një editor bukur.

Pasi të keni disa të plotë Java kodin burim në një skedar, ju hartojë atë. Java përpiluesit e kthen dosjen tuaj të plotë të karaktereve në një tjetër fotografi që përmban udhëzime që një JVM (Java Virtual Machine) mund të interpretojmë “.”të klasit të file.

Figura 20.1
Java Virtual Machine merr përsipër nga këtu. JVMs ekzistojnë për çdo kompjuter dhe të sistemit operativ, për shembull Pc running Windows, Sun Microsystems’ kompjutera drejtimin Solaris apo Linux, cellphones, etj… JVM merr tuaj “.”të klasit të file, ngarkesa në saj të kujtesës virtuale, lidhjet e shumë gjëra së bashku, dhe pastaj fillon përkthim/ekzekutimin e programit. Gjatë lidhjes, klasën tuaj file do të jetë kombinuar me klasat e tjera që janë pjesë e Java mjedisit, p.sh., java.awt.Kanavacë, java.lang.Varg, etj… klasat Standarde ekzistojnë për të ndihmuar ju bëni gjëra të tilla si shfaqja e tekstit në ekran, për të marrë karaktere typed në keyboard, lexoni/shkruani fotografi, të shfaqur grafika gjëra, të komunikojnë në Internet, … Dhe, pastaj, larg ajo shkon; programi juaj vjen në jetë.

Figura 20.2

NJË APLIKACION JAVA JONË E PARË!

Ka dy lloje të Java programe: applets dhe aplikimet. Ju do të fillojë me një shumë të thjeshtë të aplikimit.

Për të marrë do ju duhet të filloni duke punuar në rrugën tuaj nëpërmjet asaj që është e njohur si “Edit, Të hartojë, të Ekzekutuar” procesi ose të ciklit. Kjo është diçka që ju do të kanë tendencë për të bërë më shumë dhe të mbi si ju punën tuaj Java e programeve. Ky ushtrim do të ju jap një të ndjehen për mënyrën se si ju do të jetë duke punuar në Java mjedisit. Për të bërë këtë të shpejtë dhe të thjeshtë, ju do të të fillojmë me atë që është më e shkurtër Java program të jetë e mundur.

Llojin e mëposhtme tekstin në kompjuterin tuaj, e vënë atë në një skedar të quajtur “Hello.java”

  class Hello
  {
   public static void main(String[] args)
   {
     System.out.println("Hello World!");   
   }
  } // end class Hello 

Pasi të keni atë në një dosje në kompjuter, të kontrolloni për të parë se ndeshjet shembull – karakteri për karakterin, e sipërme-rastin e vetëm ku shembull tregon sipërme-rastin karaktere, të njëjtën shenjat e pikësimit, etj… Kur ju mendoni se ju keni atë, sigurohuni që të ruani tekstin në dosjen: Hello.java.

Tani është koha për të kandidojë Java compiler me dosjen “Hello.java” si të dhëna. Kjo ju do të merrni tuaj “Hello.class” file. Shkruani në:

  javac Hello.java    

E bëri atë të ankohen? E bëri atë të gjetur një typo që keni humbur? Nëse është kështu, të shkojnë prapa në redaktor dhe krahasoni tekstin tuaj me çfarë unë e kam dhënë. Përpiluesit ju tregon linja numri që është zbuluar një gabim në. Kjo duhet të ndihmojë. Por, gabim mund të jetë në një më herët linjë shumë. Përsëriteni këtë “Edit, Hartimi i” cikli deri sa ju merrni përpiluesit për të lënë të ankohen.

Tani ju mund të përdorni JVM për të ekzekutuar programin tuaj. Shkruani në:

  java Hello    

Vini re se ju nuk shkruani “java Hello.class” edhe pse ju kishte për të siguruar të plotë emri i skedarit të Java compiler. Java Virtual Machine (JVM) merr përsipër dhe duket për dosjen e Hello.class edhe pse vetëm ti dhënë emri i klasës Përshëndetje, nuk emrin e skedarit. Nëse ju keni çdo gjë të drejtë, sistemi duhet të përgjigjet me:

 Tungjatjeta Botë!

Cool… Ju keni vetëm hyrë dhe ekzekutuar tuaj të parë aplikacion Java.

Ju keni përdorur println komandën tuaj jLogo programe shumë. Unë kam shtuar këtë komanda në përgatitjen tuaj për të lëvizur në Java. Në standarde Logon, të shtypura komandën e bën atë jLogo e println bën. Por, në Realitet, të shtypura nuk shtoni newline karakter të prodhimit – ashtu si në mënyrë të shtypurapunon në jLogo. Në Berkeley Logo, llojin e komandës lë jashtë newline.

jLogo
Komandës
Logo
E Komandës
Java
Metodë
Përshkrimi
print lloji print Të shfaqur tekstin e dhënë si input/argument.
println print println Të shfaqur tekstin e dhënë si input/argument, e ndjekur nga njëkarakter newline.
Tabela 20.1

Luani, të përpiqet të dy metodat.

KËSHILLA

Një nga më të zakonshme fillestare e gabimeve është përzierja e karakterit rast. Në Java, rastka rëndësi. Fjala diçka nuk është e njëjtë si fjala diçka.

Një klasë’ emrin, duhet të përputhen me emrin e file që është në të. Java kodin burim do të hartojë pa asnjë tregues të problemeve. Por, kur ju të përpiqen për të ekzekutuar atë, e JVM do të ankohen se nuk mund ta gjej klasën tuaj, emri i të cilit është në emrin e file.

Më në fund, vini re se java compiler komandës, javac, pret që në një të plotë emrin e skedaritduke përfshirë “.java” pjesë; por, java komandën nuk do të pranojë të plotë emri i skedarit – ajo pret që të gjeni një skedar me emrin që ju të specifikojë, në fund “.”të klasit të

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *