Bazuar në shkollë Inservice Seminaret për Mësuesit

Origjinal: School-based Inservice Workshops for Teachers

Tom O’Haver
Profesor Emeritus
Universiteti i Maryland në Kolegj Park
http://terpconnect.umd.edu/~toh/
toh@umd.edu
Maria O’Haver
Mësuesi Në Pension
Montgomery Qarkut Shkollat Publike
http://terpconnect.umd.edu/~toh/mary.html
ohaverma@verizon.net

1. Përmirësuar Imazhin e kam: Fitimin, Rritjen, dhe Duke Përdorur Imazhet Dixhitale – Bazat (2005)

http://terpconnect.umd.edu/~toh/image/

Se si të përdorin një aparat fotografik dixhital dhe skaner; duke përdorur editor image software; importimin imazhet në programe të tjera; përgatitja grafike për faqet e Internetit; marrjen me cilësi të lartë me ngjyra printuara, prodhues, resizing, duke ndryshuar formate, duke përmirësuar cilësinë e imazhit; marrëdhënia ndërmjet imazhit madhësi dhe rezolucion; (matematikë lidhjet: zonës dhe perimetri); kuptimi i shkëlqimin dhe kontrastin, imazhi histogram, kuptimin e grafikë të file formats, roli i compression. Mëso se si për të krijuar qëndrim-vetëm rrëshqitje tregon dhe ekrani dhe posto në vende të largëta dhe për të shpëtuar hard drive tuaj hapësirë.

Tri orë duart-në seminar format: Pjesa 1: ilustruar prezantimi mbi parimet e imazhet dixhitale dhe imazhin përpunimi; Pjesa 2: demonstrimi i instalimin dhe operimin e Paint Shop Pro; Pjesa 3: duart-në praktikë me hap-pas-hapi drejtimet.

Kërkon Windows laborator kompjuterik.

Çdo seminar pjesëmarrësit do të marrin falas një porosi CD-ROM përmbajnë: Një koleksion idesh për përdorimin e kamerave digjitale në në klasë të mbledhura nga mësuesit; kopje e punëtorisë rrëshqitje prezantimi dhe fletushkat; Foto Mostër të përdoret në demo pjesë e punëtorisë; Shembuj të studentëve, projekte të krijuar me skaner dhe kamera digjitale; Demo image editing software për Windows dhe Macintosh,dhe shumë më tepër.

2. Të përmirësuar pamjen tuaj II: Fitimin, Rritjen, dhe Duke Përdorur Imazhet Dixhitale – Intermediate Teknikat (2005)

http://terpconnect.umd.edu/~toh/image/

Një ndjekin-up për ju të Përmirësuar Imazhin e kam seminar, për ata që janë tashmë të njohur me themelore redaktimi imazh teknika. Ky seminar do të mbulojë: retouching dhe riparimin e dëmtuar fotot, kozmetike portret pajisjet ndihmëse, multi-layer imazhe me transparenca, tekst, etiketimi, e veçanta artistike dhe dekorative efektet, dhe tema të tjera. Të sjellë vjetër foto familjare. Të sjellë tuaj Aparat Fotografik Dixhital. Sillni foto fotografi në praktikë.

Tri orë duart-në seminar format: Pjesa 1: demonstrimi i mjetet dhe teknikat; Pjesa 2: instalimi dhe funksionimi i Paint Shop Pro software në CD; Pjesa 3: duart-në praktikë me mostër imazhet dhe hap-pas-hapi udhëzime.

Kërkon Windows laborator kompjuterik.

Çdo seminar pjesëmarrësit do të marrin falas një porosi CD-ROM përmbajnë: Një koleksion idesh për përdorimin e kamerave digjitale në në klasë të mbledhura nga mësuesit; kopje e punëtorisë rrëshqitje prezantimi dhe fletushkat; Foto Mostër të përdoret në demo pjesë e punëtorisë; Shembuj të studentëve, projekte të krijuar me skaner dhe kamera digjitale; Demo image editing software për Windows dhe Macintosh, dhe shumë më tepër.

3. Duke përdorur Templates për të Prodhuar Web-Publishable Multimedia Projektet (2008)

http://terpconnect.umd.edu/~toh/templates/

Si të përdorni templates dhe redaktimi tekst i thjeshtë për të krijuar multimedia projektet për publikim në Web, të inkorporojë të përgatitur grafika dhe imazhe në Web faqe; të organizojë klasën e bazuar në Web projektet që lidhen me një program të temës në të cilën çdo student në klasë kontribuon përmbajtjes (shkrim dhe vepra arti) për një faqe. Mbulon tekstin e redaktimit, të Kopjoni dhe Ngjisni, fotografi e organizatës, drejtori navigacion, planifikimin e projekteve, duke përdorur një shfletues Web, dhe në kërkim për të dhe për kapjen grafikë nga interneti (nëse objekti ka një lidhje aktive në Internet). Nxitja e nxënësve për të menduar e veten e tyre si prodhues , si dhe konsumatorët. Duke përdorur templates më tepër se një Web editor program nuk kërkon specializuar software komercial, përshpejton projektit të ndërtimit, dhe ndihmon për të përqendruar vëmendjen e nxënësve mbi përmbajtjen e një projekt më tepër se sa format e projektimit aspektet. Ne do të sigurojë templatespër klasën projekte individuale të nxënësve projekte, modele për konvertimin KidPix rrëshqitje tregon për Web format. Si për të ndryshuar dherregulloje templates. Kërkon Windows ose Macintosh kompjuter lab.

Tri orë duart-në seminar format: Pjesa 1: shembuj të Web projektet e krijuar nga shkollat fillore dhe të mesme, nxënësit e shkollës; Pjesa 2:demonstrimi i procesit të ndërtimit; Pjesa 3: duart-në praktika me hap-pas-hapi udhëzime.

Kërkon Windows dhe Macintosh laborator kompjuterik.

Çdo seminar pjesëmarrësit do të marrin falas një porosi CD-ROM përmban: Kopjet e të gjitha fletushkat; hap-pas-hapi instruksionet përtubimin e mostrës faqet duke përdorur tekst dhe grafikë përmbajtjen e ofruara; vendosni e tetë të ri-përdorshëm templates në dispozicion për Windows dhe Macintosh; një numri të madh të shembujve të realizohen projekte të krijuar nga nxënësit me këto dokumente.

4. Gjetjen dhe Vlerësimin e Informacionit në Internet (2005)

http://terpconnect.umd.edu/~toh/search/

Si për të gjetur më të mirë të programit mësimor të lidhura me faqet për nxënësit tuaj. Një pasqyrë e llojeve të ndryshme të burimet e informacionit në Internet: biblioteka e kartës katalogë; Biblioteka e Kongresit; në kërkim për artikuj në revista të shtypura dhe revista; dhe patenta marka tregtare; Web indekset dhe motorët e kërkimit, koleksionet e mësimit planet dhe student aktivitete. Mënyra më e mirë për të përdorur Web “kërko motorët”. E veçanta e kërkimit enginesfor fëmijët. Si motorët e kërkimit me të vërtetë punojnë. Çfarë të bëni nëse ju merrni shumë e shumë të godet. Çfarë të bëni nëse ju merrni shumë pak hits. Si rezultatet e kërkimit janë të renditur. Të veçanta teknikat për të kërkuar për grafikë, imazhe, dhe clip art. Si për të vlerësuar faqet e Internetit. Si për të gjetur burimin e “të panënshkruar” Web faqe. Si për të ruajtur lidhjet me faqet dhe transferimin e tyre në të tjera makina.

Si të krijoni një faqe interneti për klasat tuaja duke përdorur TeacherWeb (http://teacherweb.com/). Çdo mjek do të largohet duke krijuar një të vërtetë dhe përhershëm të klasës Web site që nxënësit e tyre të mund të hyni nga çdo lidhur në Internet- kompjuter, duke përfshirë një “hot links” faqe për mbledhjen, organizimin, dhe annotating lidhjet e gjetura për studentët për përdorim në klasat e tyre.

Tri orë duart-në seminar format: Pjesa 1: prezantimi në parimet e kërkimit; Pjesa 2: demonstrimi i TeacherWeb; Pjesa 3: duart-në praktikën e krijimit të një TeacherWeb vend dhe në kërkim mësimore të lidhura me faqet.

Kërkon një i lidhur në Internet, Windows dhe Macintosh laborator kompjuterik, me çdo kompjuter të lidhur në Internet.

5. Interaktive Software dhe Web faqet për të K-8 shkencës dhe matematikë arsimi (2000 – 2001)

http://www.inform.umd.edu/MCTP/Courses/ReadMe.htm

Një rishikim dhe duart-në kërkimin e software dhe Web faqet për K-8 shkenca dhe matematika, me një theks të veçantë në interaktive, zbulim të orientuar, të hapura, kreative, eksploruese, konstruktiv përvojat mësimore interaktive simulimet kompjuterike, virtuale ndërtimit, komplete dhe të krijimtarisë software. Gjithashtu të përfshirë janë faqet që përmbajnë organizuar koleksionet nga shtypshëm planet mësimore ans student fletëve të aktiviteteve dhe disa shembuj të quiz ndërtimit software, për të cilat nxënësit dhe mësuesit mund të përdorin për të krijuar lloje të ndryshme të kompjuterizuar dhe testet pyetësorët për studentët e tjerë për të marrë. Të gjitha software është ose freeware, shareware, apo funksionale popull e software komercial, dhe është e përfshirë në një CD shpërndahet të gjithë pjesëmarrësve. Dy demonstrata e teknologjisë-të zgjeruara mësimet do të jetë modeluar: (1) “Kur Dragons Hanë e Diell”, një mësim mbi yjet, planetet, hëna, dielli dhe diellore eclipses, duke përdorur shareware planetar simulator programi CyberSkysi dhe disa faqet e Internetit. (2) “Në Që jetojnë me Ngjyra”, një mësim në shkencë dhe matematikë e ngjyra, duke përdorur software të lirë, Java applets, dhe faqet e Internetit. Të dy mësime përfshijnë interaktive Web faqet shtypshëm dhe student pune për studentëve të regjistruar vështrimet e tyre dhe përgjigjet.

Tri orë duart-në seminar format: Pjesa 1: Vështrim i përgjithshëm dhe demonstrimi i freeware, shareware, popull dhe faqet e Internetit; Pjesa 2:demonstrim mësime; Pjesa 3: duart-në kërkimin e software në CD.

Kërkon një i lidhur në Internet, Windows laborator kompjuterik, me çdo kompjuter të lidhur në Internet.

Çdo seminar pjesëmarrësit do të marrin falas një porosi CD-ROM përmbajnë kopje të prospekteve dhe mostra e mësimeve; kopje të të gjitha freeware, shareware, dhe software demo demonstruar në punëtori; dhe një koleksion faqet e Internetit, nga i cili të tjera software arsimore mund të shkarkohet.

6. Kompjuter të Shëndosha dhe Muzikë, Pjesët 1 dhe 2 (2005)

http://terpconnect.umd.edu/~toh/sound/

Pjesa 1 (e tre orë): Kompjuter të Shëndoshë. Duke përdorur dhe rregullimi një mikrofoni; kontrollimi i cilësimeve të zërit; regjistrimin e tingujve; luajnë tingujt duke përdorur një kompjuter të shëndoshë player; vënë tingëllon në Web faqe; shkarkimit të shëndoshë nga faqet e Internetit; ndërtimin e një audible alfabetit të librit.
Pjesa 2 (e tre orë): Kompjuteri Muzikë. Regjistrimi muzikë live; regjistrimi nga një kasetë lojtar; të luajnë tingujt duke përdorur një kompjutertë shëndoshë player; regjistrimin dhe për të shkruar Cd audio; regjistrimin nga një CD audio të ngjeshur në formatin MP3, duke e bërë një porosi audio CD; organizimin e MIDI këngë; music lyrics faqet e Internetit; klasë karaoke.

Çdo seminar pjesëmarrësit do të marrin falas një porosi CD-ROM përmbajnë kopje të prospekteve; të shëndoshë përpunimit shareware përdorur në punëtori; mostra të tingujve në formatet e ndryshme, dhe një mbledhja e Web faqet që lidhen me të shëndosha dhe muzikë.

Kërkon Windows laborator kompjuterik që lejon instalimin e software.

7. Arsimin E Të Rriturve Kurset, gjithashtu e përshtatshme për mësuesit (2008 – 2013)

  1. I shkurtër Hyrje në Digital Photography (PDF, 8 faqe)

  2. Foto Shembuj të Ilustruar Udhëzimet (Publike Web Foto Galeri)

  3. Hyrje për Fotografisë Digjitale (PDF, 35 faqe)

  4. Bazë PC Problemeve

————————————————————————————————————————

Kërkohet objektet: “Ne i kemi kryer këto punëtori në tuaj të shkollës, duke përdorur tuaj të shkollës pajisjeve kompjuterike. Punëtoritë janë tëmë të mirë të kryhet në një mjedis laborator kompjuterik, me një maksimum prej 20 pjesëmarrësit (një ose dy të një kompjuteri). Një prezantues i kompjuterit dhe video projektor dhe ekran janë gjithashtu të nevojshme.

Çmim: $500 në seminar, plus shpenzimet e udhëtimit, nëse gjithë natën e udhëtimit është e nevojshme. Çmimi përfshin instruktor përgatitja kohë, të gjitha fletushkat, dhe CD-Rom. Punëtori mund të jetë përshtatur për vendore qëllime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *